maanantai 1. elokuuta 2011

Kultasormus



14K eli 585 Kelta- ja valkokultaa
Rubiinit


Ensimmäinen kultanen työ jonka olen tehnyt. Tää meni äidilleni lahjaksi. Saaja oli oikein tyytyväinen ja itsekkin pidän tästä kovasti. Materiaalina kulta on huomattavasti sitkeempää ja kovempaa kuin hopea. Kun viilasin valkokulta palasta oikeaan kokoon, tuntui, ettei työ edennyt mihinkään. Mutta toisaalta ei tullut viilattua ylimääräistä, eikä tullut isoja railoja mitä välillä hopean kanssa pääsee tapahtumaan. Istutus oli huomattavasti helpompaa ja se kiilto! Tarvitsee vaan näyttää rättilaikkaa (kiillotuskonetta) ja pinta oli jo peili kirkas.

Ensn meinasin synteettisiä kiviä. Eli teollisesti valmistettuja jalokiviä. Sillä ne ovat tasalaatuisia ja värisiä. (ja halpoja) Mutta onneksi pääsin koulussa perehtymään hieman kiviin ennen kun hommasin ne. Vaikka rubiinit ovat isompana hyvin hintavia, enkä niihin vielä uskalla koskea ennenkuin kokemusta on karttunut enemmän, sillä ei tarvitse kuin vähän lyödä vasaralla väärään kohtaa ja kivi saattaa olla sirpaleina. Ja hieman isommissa saattaa niitä sävyeroja olla, jos ei itse ole paikanpäällä niitä ostamassa, niin pienemmät kannattaa ehdottomasti ostaa aitoina kivinä. Se tuo korullekkin ihan erillaista arvostusta ja opettajammekin sanoi, että jos näkee vaivan tehdä korun itse kalliista materiaalista, miksi pilata se halvalla väärennöksellä.

Tuli muutama päivä siten kauhea kaipuu korujen väsäämiselle, harmi vaan kun mulla ei ole pajaa jossa tehdä. Pää pursuaa ideoita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti